YIN IS IN!
Je hebt het vast wel al wel gehoord om je heen: ik ga straks lekker YINNEN. Yin is namelijk in!

Het merendeel van onze tijd zijn we aan het YANGEN; bijna 90%. Iets meer YIN in je leven kan dus zeker geen kwaad!

Yin en Yang, rust en beweging, maan en zon, passief en actief, het één kan niet zonder het ander. Balans en evenwicht is waar het Yin-Yang symbool voor staat. Teveel Yin of teveel Yang levert een disbalans op en dat kan op zijn beurt klachten opleveren van fysieke of mentale aard.

YANG, YANG, YANG…
Rennen en vliegen om op tijd te zijn, een te volle agenda, multitasken want dan ben je hip, heel veel vrienden die je allemaal tevreden wilt stellen. Dat levert allemaal heel veel Yang activiteiten op.

Maar er is behoefte aan Yin. Iedereen die een les Yin doet, voelt direct dat het goed is! Soms moet de knop nog om, je ligt daar immers 5 minuten in een houding, een soort van ‘te niksen’. Maar er gebeurt zoveel!

VOELEN EN THUISKOMEN…
Tijdens een yin les voel je de emoties door je lijf jagen, de energie stromen, stijfheid, je realiseert je hoeveel onnodige gedachten je hebt en je voelt de reactie van je lichaam hierop. Waarom?….. omdat je TIJD hebt om te voelen! En voor dat ‘niksen’ word je dan ook nog eens beloond met een dosis goede energie.

Yin yoga is geschikt voor iedereen. Yin biedt voor iedereen de mogelijkheid om tot rust te komen en om, naast lichamelijke, juist ook mentale en emotionele grenzen te ontdekken en verleggen.

Wat kan yin yoga voor jou betekenen?

· Yin reinigt je lichaam
· Yin laat je energie stromen
· Yin zet blokkades in beweging
· Yin kan fysieke of mentale klachten verminderen
· Yin is thuiskomenBron: yogalovesdetox