Step / BodyshapeStep

Step-Aerobics is een geweldige freestyle workout om je algemene conditie en het figuur van je onderlichaam te verbeteren.

Dat bewegen belangrijk en gezond is in deze tijd van stilzitten, hoef ik niemand meer te vertellen.

Bij Step-aerobics beweeg je je actief op muziek, gebruik makend van een verhoogd platform: de Step. Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren. Door regelmatig Step-aerobicslessen te volgen wordt het uithoudingsvermogen, de conditie verbeterd. De spieren worden sterker en de longinhoud wordt vergroot.
Step-aerobics is een methode voor conditietraining die actief, uitdagend en plezierig is.

De les start met een warming-up. In dit eerste gedeelte van de les worden er bewegingen gedaan die gericht zijn op het bevorderen van een goede doorbloeding van de spieren.

Na de warming-up wordt het uithoudingsvermogen en de coƶrdinatie getraind met veel verschillende pasjes op de Step. Iedere les werken we aan een complete dans op een 'finale' hit.

De les wordt afgesloten met een cooling down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en je je weer lekker kunt ontspannen.

Waar en Wanneer?

Elke donderdag om 18 uur @ Splash


Bodyhape

Een efficiƫnte trainingsmethode, gericht op de verbetering van het lichaamscontour. Er worden oefeningen gegeven die de spierkracht, houding en spier-uithoudingsvermogen verbeteren. Afwisselend worden dynamische en statische grondoefeningen gedaan.

Kenmerkend voor Bodyshape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd, en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van Body Shape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spier - uithoudingsvermogen en - weerstandtraining.

Bij deze trainingsvormen worden vaak hulpmiddelen als de gewichtjes en dyna-bands gebruikt.