Yin Yang Yoga


Yin Yang Yoga is een vorm van yoga die de passieve (Yin) en dynamische (Yang) asana's combineert met pranayama en meditatie in een zeer diepe en bevredigende yoga serie.


De Yin oefeningen hebben meer effect op het bindweefsel en het energetische lichaam (meridianen, chakra's, e.a.), terwijl de meer yange oefeningen vooral gericht zijn op de spieren, de structuren en de kracht in ons lichaam.

Yin creëert meer ruimte en ontspanning in ons lichaam, zodat we onszelf kunnen helen en zacht kunnen worden. Yang zorgt voor kracht en stabiliteit. 
De combinatie van Yin en Yang zorgt ervoor dat we open en zacht zijn en tegelijkertijd een krachtig centrum hebben, zodat we met stevigheid en stabiliteit de uitdagingen in ons leven kunnen trotseren.

Het yinne aspect van Yin Yang Yoga is ontstaan uit meridiaanyoga, yin yoga, pranayama, mudra's en meditatie. Het yange aspect komt voort uit hatha yoga, asthanga yoga, iyengar yoga e.a.

Yin Yang Yoga is een stijl die zich continu blijft verder ontwikkelen, op zoek naar een evenwicht voor lichaam en geest.